Stofstalen Designers Guild

Stofstalen Designers Guild

Designers Guild is een van de toonaangevende merken op het gebied van stoffen. Ze zijn al jarenlang actief en blijven verbazen met nieuwe designs. Het bedrijf bestaat al sinds 1970 en is opgericht door Tricia Guild. Ze staan voor kwaliteit in design, product en service gecombineerd met een betrokken en gemotiveerd team. Dat zegt alles over dit bedrijf en waarom ze in staat blijven om prachtige ontwerpen de creëren. 

Creativiteit

Het creatieve proces is het geheim van Designers Guild. Dit hebben ze tot uiting laten komen in alles wat ze doen. Alleen het perfect design is goed genoeg. Waarbij ze echt denken vanuit creativiteit, artisticiteit en innovatie. Dit is de baken die zorgt voor alles wat daarna komt. Elk design start zijn ontstaan met een idee of moment van inspiratie. Waarbij het vaak geïnspireerd is door bijvoorbeeld oosterse decoratieve kunst, Italiaanse architectuur, bloemen of natuurlijke klassieke elementen. Al deze ideeën worden daarna met de kwast of penseel omgedoopt tot een echt ontwerp. Als je verwacht dat die proces binnen een paar weken afgerond is dan kom je bedrogen uit. We hebben het hier namelijk echt over een design dat soms wel twee jaar nodig heeft om helemaal uitgewerkt te worden.

Creatieve proces

Het creatieve proces zoals we eerder al beschreven is cruciaal. Het proces is tot in de puntjes uitgewerkt en hierin worden er geen stappen overgeslagen. Je moet hierbij denken aan het steeds verder finetunen van het ontwerp. Dit wordt meerdere keren herhaalt tot het uiteindelijk naar volle tevredenheid van iedereen is. Het komt daarna bij het team dat de verder ontwikkeling van het design op zich mag nemen. Denk hierbij aan het vervolg met printer, wevers en nog veel meer. Het gaat in dit proces dus verder van alleen het ontwerp tot de echte creatie. 

Designers Guild en meubels

Er zijn veel verschillende meubels ontworpen door Designers Guild. Dit zijn prachtige sofa’s, stoelen, daybeds en andere meubels die modulair zijn. Allemaal in verschillende stijlen met het uiterlijk dat kenmerkend is. Hierin zijn niet alle ontwerpen in eigen beheer. Ze hebben namelijk ook samenwerken met andere bedrijven. Door de combinatie van deze bedrijven krijg je weer zeer specifieke meubels. Want vaak gaat het met deze samenwerken zo dat ze hun eigen meubels ontwerpen maar daarin gebruik maken van de stoffen van Designers Guild. Dit geeft deze meubels meteen echt de look die zo past bij het merk. Met de kleuren en bijzondere texturen heb je meubels die er echt uitspringen.  

Doordat er samengewerkt wordt zijn er veel meer collecties zodat er voor iedereen die aangetrokken wordt door de designs wel een passende meubels of stof is. Doordat de stoffen van Designers Guild ook online gewoon te vinden zijn is het ook mogelijk om jouw meubels te bekleden met de stof die je zelf in gedachten hebt. Deze stoffen hebben allemaal prachtige namens als Ampara, Aurelia, Berwick of Boratti. Alleen al door deze prachtige namen wordt je al enthousiast over deze stoffen. Als je de prachtige ontwerpen en designs ziet ben je meteen verkocht. Als dit tenminste past bij jouw smaak. 

Ook interessant

Tips voor het inrichten van je huis

Tips voor het inrichten van je huis

Tips over koken die je moet weten

Tips over koken die je moet weten

Als je informatie over meubels zoekt, is dit artikel het!

Als je informatie over meubels zoekt, is dit artikel het!

Huisverbeteringsadvies voor nieuwe huiseigenaren

Huisverbeteringsadvies voor nieuwe huiseigenaren