Schilderwerk onderhoud

Schilderwerk onderhoud

Het uitvoeren van schilderwerk, zowel binnen als buiten, zorgt ervoor dat je de geschilderde onderdelen beschermt en daarnaast ook nog eens mooi maakt. Schilderwerk blijft niet voor altijd goed en moet dus ook onderhouden worden. Door je schilderwerk te onderhouden verleng je ook weer de levensduur van je schilderwerk. Ook als het gaat om gebouw onderhoud.

 

Verf reinigen

Schilderwerk moet vaak op verschillende manieren worden onderhouden. Begin bij het inspecteren van je schilderwerk. Dit moet je eens in het half jaar doen. Hierbij moet je vooral op het houtrot letten.

 

Het is dan ook de bedoeling dat je je schilderwerk gaat reinigen wanneer je vervuilde plekken vindt. Zo kan je voorkomen dat de verflaag gaat beschadigen. Je kan het beste lauwwarm watergebruik met daarbij een vochtige doek. Zorg ervoor dat je de plekken die je reinigt goed afdroogt zodat de verflaag niet aangepast wordt.

 

Verf controleren

Terwijl je bezig bent met het controleren van de verflagen is het ook verstandig om op beschadigingen in de verlaag te letten. Denk hierbij aan afgebladderde verf of scheurtjes in de verf. Dit kan je ook goed zien als er verfschilvers op je doek blijft hangen.

 

Wanneer dit gebeurt betekent het dat het verf begint los te laten en dus niet meer goed aan het hechten is. De beschermende functie van de verf is dan aan het afnemen.

Het bijwerken van schilderwerk

 

Om schilderwerk goed te onderhouden moet het regelmatig bijgewerkt worden om zo de beschermlaag intact te houden. Zo is het verstandig om direct actie te ondernemen wanneer je beschadigingen ziet.

 

Als aan de binnenkant van je huis goed schilderwerk is geleverd kan dit voorkomen dat er vocht door te muur kan komen. Door dus ook voldoende het schilderwerk bij te werken kan je ervoor zorgen dat dit ook zo zal blijven. Zo voorkom je dat vocht het houtwerk aantast en laat verrotten.

 

Zorgen voor goede ventilatie

Een slechte ventilatie zorgt ervoor dat er donkere vlekken of zelfs aanslag op het plafond en langs de muren kan ontstaan. Doordat lucht alleen maar aan het circuleren is in je huis en geen uitweg heeft, ontstaat er dus schimmel.

 

Dit kan je allemaal voorkomen door je huis goed te laten ventileren. Hierdoor wordt er verse lucht in je huis gelaten en kan de vochtige en vuile lucht naar buiten worden afgevoerd. Maak dus gebruik van de ventilatieroosters die in je huis zijn geplaatst.

 

Je weet wanneer je voldoende aan het ventileren bent als de ramen niet van binnen beslagen zijn.

Kijk op Brenda.be voor meer informatie over schilderwerken.

 

Ook interessant

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Meer Sfeer in Huis met LED Aquarium Verlichting

Meer Sfeer in Huis met LED Aquarium Verlichting