Met deze tips maak jij je woning verkoopklaar

Met deze tips maak jij je woning verkoopklaar

Je hebt besloten je woning te verkopen. Een spannende periode want je wilt je huis graag verkopen voor een zo hoog mogelijke opbrengst. Dan helpt het om je woning goed klaar te maken voor de verkoop. Maar hoe doe je dat? Wij geven je dé tips waarmee jouw woning verkoopklaar maakt.

Grote schoonmaak

Pak je schoonmaakspullen er maar bij, want het is tijd voor een grote schoonmaakbeurt. Alle kamers in je huis moeten even flink in het sop. Van de badkamer tot de keuken. En ja, ook even goed boenen achter de koelkast, onder de kasten en met een doekje over alle lampen heen. Heb je weleens achter de verwarmingen gekeken? Daar vind je pas een lading stof. Niet dat een potentiele koper daar nou gaat koekeloeren, maar een fris en schoon huis kan echt het verschil maken. Even met de plumeau erlangs en het is er weer stofvrij.

De tuin in

Wat is het eerste wat potentiele kopers zien? Juist, de voortuin (als je die hebt). Reden genoeg om ook die even goed op te knappen. Pak de schoffel erbij en haal onkruid weg. Verwijder groene aanslag van tegels en maak tuinmeubelen schoon. Dit geldt natuurlijk ook voor de achtertuin. Daarnaast werkt het goed om wat kleur toe te voegen aan je tuin. Bijvoorbeeld met leuke viooltjes of gezellige kussens die je op je tuinset legt. Het ziet er verzorgd en kleurrijk uit waardoor kijkers zich meer welkom zullen voelen.

Een tijdloze inrichting

Heb je een gewaagde inrichting? Niet iedereen wordt blij van een blauwe muur, een roze badkamer of een groene keuken. Een tijdloze inrichting spreekt dan sneller aan. Om de kans op verkoop te vergroten, kan het interessant zijn om te investeren in een nieuwe badkamer of keuken. Maar weet dat deze ruimtes altijd erg smaakgevoelig zijn. Met het opfrissen van de muren kom je ook al een heel eind. Kies dan altijd voor een neutrale kleur als wit, omdat de kamers dan veel ruimtelijker ogen.

Profiteer van de zon

Helaas kunnen we niet elke dag genieten van het zonnetje in Nederland, maar als die er dan is, bel dan snel de fotograaf. Je woning ziet er van buiten én van binnen zoveel mooier uit als de zon schijnt. Binnen zorgt het voor meer licht. Niemand wordt blij van donkere kamers die daardoor ook nog eens kleiner ogen. Profiteer dus van de mooie dagen en trek alle gordijnen goed open als de fotograaf de verkoopfoto’s komt maken.

Schakel een makelaar in

Je huis verkopen is een spannend proces. Gelukkig hoef je je er niet druk om te maken, want een makelaar als Woltjer Makelaardij kan je gedurende het hele proces van A tot Z ontzorgen. Zo regelt deze makelaar werkzaam in de gemeente Dronten, alle bezichtigingen, de promotie, online zichtbaarheid en de onderhandelingen. Ze verkopen jouw woning voor de juiste prijs en met de beste voorwaarden. Scheelt je een hoop werk en zorgen.

Ook interessant

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Meer Sfeer in Huis met LED Aquarium Verlichting

Meer Sfeer in Huis met LED Aquarium Verlichting