Magazijninrichting: wat moet je weten?

Magazijninrichting: wat moet je weten?

Goede magazijninrichting is belangrijk: het zorgt niet alleen voor meer efficiëntie, maar ook voor betere omzet en minder kosten. Waarom is het zo belangrijk om de inrichting van een magazijn te optimaliseren en in wat voor soort inrichting is hierbij ideaal? Hier lees je alles wat je moet weten over magazijninrichting.

Het belang van goede magazijninrichting

Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om het orderpicking-proces te optimaliseren. Dit is hard nodig, omdat je hiermee mooie successen behaalt, zonder dat de beschikbaarheid van personeel hier onder lijdt. Met een flexibele magazijninrichting zorg je voor een kortere levenscyclus van producten, een stijging van het aantal productreferenties, een daling van het aantal stuks per onderlijn en vervolgens de toename van de bestelfrequentie.

De juiste inrichting van het magazijn kiezen

Een flexibele magazijninrichting is belangrijk, maar het is ook goed om te ontdekken welke in jouw geval het beste is. De inrichting is afhankelijk van het aantal orders per tijdseenheid, het gewicht en volume van de artikelen, de omvang van het assortiment, de rotatie en de aanwezigheid van seizoensgebonden producten.

 

Eerst volgt er een uitgebreide analyse van een adviseur op het gebied van magazijninrichting en op basis hiervan wordt bepaalt wat de meest ideale inrichting van het magazijn moet zijn. Het plaatsen van een magazijnrek, inrijstellingen, magazijnbakken, magazijnwagens, palletstellingen, mobiele stellingen, magazijnrekken, doorrolstellingen en meer: het wordt allemaal bekeken bij het maken van een analyse.

De hulp van een professioneel bedrijf

Het is altijd aan te raden om samen te werken met een ervaren partij. Je bent niet alleen verzekerd van een goede analyse, maar ook van een compleet scala aan mogelijkheden om zo de ideale magazijninrichting te realiseren. Hierdoor weet je niet alleen zeker dat je de de optimale magazijninrichting krijgt, maar ook dat je hier snel de vruchten van gaat plukken. De inrichting van een magazijn is belangrijker dan je denkt: het zorgt mogelijk voor meer bestellingen die je vervolgens nog sneller kunt gaan verwerken.

Ook interessant

Poort automatiseren: gemak, veiligheid en comfort in één stap

Poort automatiseren: gemak, veiligheid en comfort in één stap

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Waarom jij moet kiezen voor een PVC vloer

Waarom jij moet kiezen voor een PVC vloer