Maak van je verhuis een makkelijke klus

Maak van je verhuis een makkelijke klus

Voor de ene persoon is verhuizen een plezier, voor de andere is verhuizen een echte nachtmerrie. Behoor jij bij de laatste categorie en wil je toch dat je verhuis vlot verloopt? Ga dan op zoek naar degelijke en erkende verhuizers. Maar hoe vind je ze, wat zijn de sterke punten van goede verhuizers en hoe pak je het zelf allemaal aan? Wij geven jou hier alvast een aantal tips om je verhuis zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen.

1. Zoek een degelijke erkende verhuizers
Als je nog geen ervaring hebt met verhuizen, dan kun je je laten helpen door een firma die ook al voor je vrienden of familie een verhuis heeft gedaan. Als dit nog niet het geval is, dan moet je zelf op zoek. Kijk goed wat de erkende verhuizers te bieden hebben en vergelijk. Spullen inpakken, op de vrachtwagen zetten en op het andere adres uitpakken kan in principe iedereen. Het zijn juist de extra services die het voor jou makkelijker maken.

2. Welke extra services mag je zoal verwachten?
Een goede erkende verhuizer denkt mee met jou. Zo krijg je bijvoorbeeld heel wat tips voor de voorbereiding. Je werkt met een checklist zodat je niets vergeet voor, tijdens en na je verhuis. Je krijgt een voorbeeld van een inventarislijst. Ze geven jou raad over de verzekering van je goederen. En omdat jij niet alleen verhuist, maar ook je gezin en eventueel je huisdieren, denken zij ook hieraan. Hoe verhuis je dieren zonder ze al te veel stress te bezorgen? En hoe gaan kinderen om met verhuizen en wat hebben ze zoal nodig tijdens de verhuis? Vooral voor een verhuis naar het buitenland kunnen dit zeer nuttige tips zijn. Gebruik de ervaring van de erkende verhuizer en pas ze toe op jouw situatie. Zo hoef jij het allemaal niet zelf uit te zoeken.

3. Laat vakmensen doen waar ze goed in zijn
Een raad die wij jou geven is: laat vaklui hun vak uitvoeren. Daarmee bedoelen wij dat een erkende verhuizer ervaring heeft. Zij weten precies wat ze doen. Laat ze dan ook hun ding doen zodat jij meer tijd hebt voor andere zaken. Een verhuis brengt heel wat zorgen met zich mee. Laat die zorgen gerust uit je handen nemen door de verhuizers. Moei je niet met hun verhuisactiviteiten. Ga bijvoorbeeld niet allerlei zaken van hen overnemen. Als je echt een controlefreak bent, kun je misschien tijdens de verhuis gewoon even verdwijnen en de verhuizers gewoon hun werk laten doen. Je mag er namelijk zeker van zijn dat je je spullen ongedeerd in je nieuwe woning zult aantreffen.

Ook interessant

Onafhankelijk hypotheekadvies: de voordelen en waarom het belangrijk is

Onafhankelijk hypotheekadvies: de voordelen en waarom het belangrijk is

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten