Kies de juiste nieuwe trap

Kies de juiste nieuwe trap

Ben je van plan om een nieuwe trap te kiezen in je huis of gebouw en kun je wel wat hulp gebruiken bij deze keuze! Je bent dan in deze blog aan het juiste adres. Want wij gaan je namelijk een aantal tips geven die de keuze voor een trap een stukje gemakkelijker voor je maken. De keuze aan trappen is namelijk enorm en het kan dan ook best lastig zijn om een goede keuze te maken. Laat ons jou helpen bij het kiezen van jouw nieuwe trap.

Kies type trap

Ga je voor een rechte, houten trap? Of wil je meer een industriële look hebben en kies je voor een aluminium trap? Het is belangrijk om goed naar je situatie te kijken, want niet iedere trap kan overal geplaatst worden. Voor bijvoorbeeld een draaitrap heb je wel een draaimogelijkheid nodig. Of denk je aan een spiltrap voor je gebouw?  Bereken dan goed hoeveel ruimte je nodig hebt voor de spiltrap. Als je hier op voorhand goed naar kijkt, voorkom je verassingen achteraf!

Open of gesloten?

Dan is er ook nog de keuze voor een open of gesloten trap. Als je kies voor een open trap, krijg je het gevoel dat er meer ruimte is. Maar als je kiest voor een dichte trap, heb je meer een klassieke uitstraling. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Open of gesloten?

De plek van de trap

De plek van de trap kan je niet altijd zelf bepalen, zeker niet als je te maken hebt met bestaande bouw. Maar als je te maken hebt met nieuwbouw, kun je zelf vaak nog kiezen waar de trap komt. Kies hiervoor een strategische plek. Wil je dat de trap dé parel van je huis wordt? Plaats dan de trap centraal in je huis als middelpunt. Wil je de trap liever niet zoveel aandacht geven? Dan is het verstandiger om de trap niet prominent te plaatsen. Let wel altijd op dat de trap gemakkelijk te bereiken moet zijn en op een logische plek staat.

 

Ook interessant

Poort automatiseren: gemak, veiligheid en comfort in één stap

Poort automatiseren: gemak, veiligheid en comfort in één stap

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Waar plaats je een houtkachel in huis?

Waar plaats je een houtkachel in huis?