Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Het is belangrijk om je parket schoon te maken met bijvoorbeeld een parketreiniger. Doe je goed aan onderhoud van je parket, dan hoef je minder te onderhouden en wordt het parket minder beschadigd. Op welke manier maak je je parket schoon? Je leest er alles over in dit artikel.

Beginnen met stofzuigen

Het begin van de parketvloer schoonmaken is stofzuigen. Door te stofzuigen verwijder je vuil zoals etensresten, stofresten en zand. Belangrijk is dat je een keer in de week stofzuigt. Doe je dit niet elke week, dan kan er schade op je parket ontstaan in de hardwaxolie van de vloer. Bij een stofzuiger is het belangrijk om niet gebruik te maken van een zware stofzuiger, want ook dit kan schade veroorzaken aan het parket. Wil je tussendoor zand en ander vuil weghalen, doe dit dan met een eenvoudige bezem. Zorg dat je gebruik maakt van een zachte bezem, want een harde bezem kan ook voor schade zorgen aan het parket.

Het dweilen van je parket

Naast stofzuigen dien je je parket ook te dweilen. Dit hoor je wekelijks of tweewekelijks te doen. Het dweilen van je parket doe je heel simpel met lauwwarm water. Je kunt eventueel groene zeep of schoonmaakazijn toevoegen aan het water. Dweilen doe je niet met een hele natte dweil, met name als het gaat om een massief houten vloer. Hout werkt namelijk als er vocht op komt en gaat daardoor uitzetten. Dit kan voor schade zorgen aan je vloer. Bamboe en lamelparket kunnen beter tegen vocht, maar ook hier moet je de dweil goed uitwringen om de schade te beperken.

Gebruik maken van parketreiniger

Naast stofzuigen en dweilen is het ook aan te raden om je parketvloer een keer per maand te reinigen met een parketreiniger. Deze kun je bestellen op AllesVoorUwVloer.nl. Je parket wordt met zo’n speciale parketreiniger voorzien van reinigingsmiddel en geconcentreerd onderhoudsmiddel in een. Bij elke schoonmaakbeurt met een parketreiniger doe je ongeveer 100 ml van de parketreiniger in een emmer met lauwwarm water. Hiermee dweil je je vloer en dit doe je wederom met een goed uitgewrongen dweil. Nadat je dit hebt gedaan is het zaak om je vloer te dweilen met gewoon wat warm water en eventueel met schoonmaakazijn toegevoegd. Volg je deze stappen, dan kan er niets verkeerd gaan en kun je jarenlang genieten van je parketvloer.

Ook interessant

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Meer Sfeer in Huis met LED Aquarium Verlichting

Meer Sfeer in Huis met LED Aquarium Verlichting

Tips voor het inrichten van je huis

Tips voor het inrichten van je huis