In steeds meer steden worden de huizen voorzien van een gietvloer

In steeds meer steden worden de huizen voorzien van een gietvloer

In de meeste gevallen wordt een vloer gelegd. We hebben het dan bijvoorbeeld over een vloer die gemaakt is van hout of van steen. De losse onderdelen van de vloer worden in een bepaald patroon op de ondervloer gelegd tot er een soort van een geheel ontstaat. Bij een gietvloer is dit anders. Deze vloer wordt namelijk gegoten.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is dus een vloer die gegoten wordt in plaats van dat hij gelegd wordt. Hierdoor zitten er ontzettend veel voordelen aan de vloer die we later in deze blog gaan beschrijven. Allereerst is het handig om te weten hoe deze vloer precies gemaakt wordt. Het belangrijkste aan de vloer is dus dat hij gegoten wordt en dat het hierdoor dus een vloeibaar mengsel is. Het mengsel wordt gemaakt van een hoop verschillende ingrediënten die zelfs nog aangepast kunnen worden om de vloer andere eigenschappen te geven. Daarnaast kan er een hoop gedaan worden qua het pigment van de vloer. De vloer is namelijk in alle verschillende RAL gietvloer kleuren te krijgen. Dit maakt het een ideale vloer om te kiezen voor verschillende ruimtes omdat hij qua gietvloer kleuren sowieso aan te passen is aan de ruimte waar je de vloer wil nemen, maar dat is niet het enige voordeel van gietvloeren

Andere positieve kenmerken van gietvloeren

Er komt namelijk ook bij kijken dat de vloer droogt als een geheel. Het is belangrijk om de professional de vloer te laten gieten en drogen waardoor de vloer perfect droogt. Dit heeft wel tijd nodig en omdat de vloer soms in gedeeltes gegoten wordt, kan dit wel een paar dagen duren voor de vloer geheel gedroogd is. Wanneer hij dan gedroogd is, is er ook daadwerkelijk een groot geheel ontstaan. Bij vloeren die gelegd worden zien we vaak alsnog dat er een hoop naden tussen zitten omdat deze, zoals we al aangaven, in onderdelen gelegd wordt in plaats van in een groot geheel. Dat zorgt er dus voor dat er naden en groeven in de vloer ontstaan die het onderhouden en schoonmaken lastiger kunnen maken.

Ook interessant

PVC vloeren: voor- en nadelen

PVC vloeren: voor- en nadelen

De voordelen van een Swopper stoel

De voordelen van een Swopper stoel

Wat is een FSC keurmerk?

Wat is een FSC keurmerk?

10 interieurtrends van dit moment

10 interieurtrends van dit moment