Hoe slaap je beter?

Hoe slaap je beter?

Goede nachtrust is van levensbelang: slecht slapen zorgt vaak overdag ook voor de nodige gevolgen. Je bent moe, chagrijnig, kunt niet optimaal presteren en je gezondheid kan er zelfs door achteruit gaan. Het is dan ook heel belangrijk om goed te slapen. Maar dit is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe slaap je beter? Hier vind je een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je beter slaapt.

Belemmeringen voor de slaap

Er zijn een aantal zaken die het in slaap komen naar alle waarschijnlijkheid een stuk moeilijker maken. Niet alleen op je telefoon zitten voor het slapen gaan bevorderd de slaap niet bepaald, maar ook veel andere zaken zorgen er mogelijk voor dat je de slaap niet kunt vatten. Onder andere een te warme slaapkamer, te weinig beweging of eten en drinken voor het slapengaan zorgt er voor dat je minder goed slaapt.

De slaap verbeteren doe je zo

Hoe kun je ervoor zorgen dat je beter slaapt? Er zijn een aantal tips die er voor zorgen dat jij beter slaapt en daardoor een stuk beter in je vel zit. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste tips:

  1. Zorg voor een goed geventileerde slaapkamer waar sprake is van koele, frisse lucht;
  2. Zet telefoons en andere apparaten een uur voordat je gaat slapen aan de kant;
  3. Zorg voor voldoende beweging gedurende de dag, maar niet te kort voordat je gaat slapen;
  4. Eet en drink niet te veel in de avond, vermijd bijvoorbeeld cafeïne, alcohol, chocola, snoep en sigaretten;

 

Het is erg belangrijk om een vast slaappatroon aan te houden. Op deze manier komt je lichaam in een patroon en zul je merken dat je vanzelf moe gaat worden. Zorg bijvoorbeeld dat je in de avond rond hetzelfde tijdstip naar bed gaat. Wanneer je in bed gaat piekeren is het slim om dit op te schrijven. Hiermee zorg je ervoor dat je het als het ware uit je hoofd zet, waardoor je je beter kunt concentreren op je slaap. Er zijn daarnaast genoeg middelen die jou helpen te kalmeren en daardoor in slaap te komen, zoals valeriaan. Via de apotheek zijn deze producten verkrijgbaar.

Ook interessant

Tips voor het inrichten van je huis

Tips voor het inrichten van je huis

Bouwafval container huren, is dat nodig?

Bouwafval container huren, is dat nodig?

Mobiele douchecabine: dé oplossing bij een badkamerverbouwing

Mobiele douchecabine: dé oplossing bij een badkamerverbouwing

Subsidies voor zonnepanelen, welke zijn er?

Subsidies voor zonnepanelen, welke zijn er?