Grond verzetten in je tuin

Grond verzetten in je tuin

Ga je binnenkort een nieuwe tuin aanleggen? Of ben je van plan je bestaande tuin aan te pakken? Dan moet je grond gaan verzetten. Beter gezegd: Grond omspitten en afvoeren waar nodig. Zorg dat je weet wat grondverzet is en wat het allemaal inhoudt!

Wat is grondverzet?

Met grondverzet wordt bedoeld dat de grond zodanig wordt bewerkt, dat het klaar is om op gebouwd te worden. Dit kunnen ze doen door middel van in de grond te graven, maar ook door de grond op te hogen. Grondverzet wordt door middel van bouwmachines gedaan, dit zijn speciale machines die gespecialiseerd zijn in grondverzet. Graafmachines zijn een groot onderdeel van bouwverzet, hier zijn vele soorten van. Het is afhankelijk van het project om te bepalen welke graafmachine het beste past bij de werkzaamheden. Grondverzet kun je zelf doen, maar ook laten doen door een bedrijf. Wij adviseren AP van Moort. Dit is een bedrijf dat gespecialiseerd is in grondverzet.

Het uitgraven van bouwputten

Bij het bouwen van gebouwen is het zeer belangrijk dat uw ondergrond in orde is, dat is precies de reden waarom er een bouwput wordt gegraven. De graafmachines zullen de grond uitgraven, totdat er een fundering kan worden gebouwd. De aarde die uitgegraven is, wordt meestal verzameld op een hoop of in een grote bak. Die kan worden herbruikt of worden weggevoerd. Dit is afhankelijk van de bouwplannen. Als het wordt weggevoerd, dan wordt er gebruik gemaakt van diepteladers. Deze worden vervolgens weggevoerd door de chauffeurs.

Aanleggen van riolering

Bij het aanleggen van de riolering, wordt eerst de grond uitgegraven, dit valt onder de werkzaamheden van grondverzet. Als de grond is uitgegraven, dan zullen ze de rioleringsbuizen leggen en monteren. Afhankelijk van welke soorten buizen er geplaatst dienen te worden, kiezen ze de soort graafmachine en of er eventueel een hijskraan nodig is. Meestal kunnen de rioleringsbuizen door de vrachtwagen zelf worden uitgeladen, die hebben namelijk zelf ook een kleine hijskraan vaak.

Realiseren van terreinverhardingen

Terreinverhardingen zijn nodig om ervoor te zorgen dat de grond bestand is tegen zware belasting. Men begint eerst met de fundering van uw terrein, het is belangrijk dat er wordt berekend hoeveel kracht het terrein moet kunnen weerstaan. Aan de hand daarvan wordt er bekeken welk soort materiaal er gebruikt moet worden voor uw terreinverharding. Terreinverharding is dus van essentieel belang en geldt als de basis van uw gebouw. U hoeft niet altijd voor terreinverhardingen te kiezen, omdat er een gebouw dient gebouwd te worden. Soms kan het ook zijn dat u hier gebruik van maakt, omdat het een mooie afwerking is van uw terrein of omdat het gebruiksvriendelijker is, denk bijvoorbeeld aan parkeerterreinen. Het is natuurlijk belangrijk dat auto’s tijdens een goede regenbui niet vast komen te zitten in de modder. Een terreinverharding is hier de oplossing voor, de grond zal zodanig verhard zijn, dat er geen modder zal ontstaan. Denk ook aan een groenafval container.

Ook interessant

Douglas hout overkapping

Douglas hout overkapping

Hoe je tuin sfeervol inrichten?

Hoe je tuin sfeervol inrichten?