Een wasmand van riet, een decoratieve bamboespiegel en meer. Hoe stijl jij je badkamer?

Een wasmand van riet, een decoratieve bamboespiegel en meer. Hoe stijl jij je badkamer?

Terwijl je na een lange dag hard werken probeert te ontspannen in bad, kijk je om je heen naar de saaie tegels op de muur en een vooral praktisch ingerichte badkamer. Met de wasmachine prominent in beeld probeer je de perikelen van de dag naast je neer te leggen en volledig tot rust te komen. In een poging de badkamer enigszins tot een kuuroord om te vormen, heb je voordat je in bad stapte, wat sfeerlichtjes en kaarsjes aangezet. Maar veel verder dan dat kom je niet.

Ben je op zoek naar ideeën om je badkamer in te richten tot een hotelwaardig ontspanningsoord? Met name praktische attributen die een doorn in het oog zijn, wil je negeren als je in bad ligt. Maar kun je er niet omheen, dan kun je er beter iets moois van maken. Vervang daarom je basic wasmand door een fraaie wasmand van riet die helemaal past in de stijl van jouw rustgevende badkamer. In deze blog geven we je wat tips over hoe je je badkamer eenvoudig omtovert tot een waar kuuroord waar je helemaal tot rust komt.

Je badkamer stijlen? Vervang die oude wasmand door een wasmand van riet 

Waar je heel veel tijd en aandacht schenkt in het inrichten van een prachtige woonkamer en keuken, geef je de badkamer geen prioriteit als het aankomt op de styling. En dat terwijl je graag een paar keer per week de tijd neemt om je terug te trekken en om de werkdag van je af te schudden. Is je badkamer ingericht met saaie tinten, minimale aankleding en vooral praktische spullen, dan verdient die zeker een upgrade. En dat hoeft niet moeilijk door de hele badkuip eruit te gooien of je wandtegels te vervangen. Als de basis goed is, hoef je die alleen maar aan te vullen met mooie accessoires en sfeerverlichting. Is je badkamer bijvoorbeeld ruim genoeg om te fungeren als washok, dan wil je de wasmachine en droger het liefst uit zicht hebben. En de kinderen dumpen hun gebruikte kleding in een aftandse en niet al te fraaie wasmand. Elke keer als je in bad stapt, kijk je met ergernis richting de hoek waar de wasmachine en -manden staan om er weer aan herinnerd te worden dat de wasmanden hoognodig aan vervanging toe zijn. Met een paar kleine aanpassingen, kun je je badkamer eenvoudig transformeren. Dus die lelijke wasmand gaat de deur uit en jij kiest een prachtige wasmand van riet die past bij een rustgevende badkamer.

Natuurlijke materialen om je badkamer tot een Balinees oord te maken

Houd je ervan om je te wanen in tropische klimaten en Balinese sferen, dan pas je die met een paar aanpassingen eenvoudig toe in je nieuwe badkamer. Om te beginnen is een badkamer niet compleet zonder groen, dus planten met een hoge luchtvochtigheid aan het plafond maken al een groot verschil. En wat dacht je van natuurlijke materialen die het buiten naar binnen halen. Bamboe en riet zijn bij uitstek materialen die goed passen in je badkamer. Bijvoorbeeld een prachtige spiegel met een bamboe omlijsting en natuurlijk de wasmanden van riet die de plastic voorganger hebben vervangen. De prachtige kleuren van de rieten wasmanden in combinatie met de handgemaakte decoratie zorgen dat je in een paar stappen sfeer aanbrengt in je badkamer. En die maak je bovendien af met andere prachtige accessoires:

  • Een unieke hanglamp van riet die niet alleen speelse schaduweffecten creëert op het plafond, maar ook met zijn natuurlijke materialen de badkamer aanvult. Een mooie blikvanger die iets toevoegt aan de sfeer in jouw kuuroord.
  • Je voeten houd je droog op een vloerkleed gemaakt van pandan, een natuurlijk materiaal waarmee handgemaakte patronen zijn aangebracht. Net als de wasmand van riet zorgt ook de pandan vloerkleed voor een extra dimensie in je Balinese badkamer.
  • Je badkamer maak je vervolgens af met een paar bijzondere muurhangers boven je badkuip of naast je spiegel. De rustgevende uitstraling van de handgemaakte, unieke items zorgt dat je blik wordt afgeleid van de wasmachine. Tenzij je die al hebt weggewerkt in een op maat gemaakte wandkast.

Begin met het kopen van een wasmand van riet bij Little Lofts

Hik je er al tijden tegenaan om je badkamer op te vijzelen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat je inspireren door online woonblogs, maar bedenk ook dat je niet alles in één keer hoeft aan te pakken. Begin klein en haal de attributen weg waar je niet langer naar wilt kijken. Die wasmand van plastic is nu toch wel echt toe aan vervanging door een prachtige wasmand van riet. Bekijk bijvoorbeeld het assortiment van Little Lofts met bijzondere, handgemaakte wasmanden en andere items waarmee je je badkamer inricht. Voeg je langzaam maar zeker nieuwe producten toe die een lust voor het oog zijn, dan stap je voortaan ontspannen in bad en geniet je in een heerlijk rustgevend kuuroord.

Ook interessant

Poort automatiseren: gemak, veiligheid en comfort in één stap

Poort automatiseren: gemak, veiligheid en comfort in één stap

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Waarom jij moet kiezen voor een PVC vloer

Waarom jij moet kiezen voor een PVC vloer