Dubbel glas of enkel glas?

Dubbel glas of enkel glas?

Ga je voor dubbel glas of enkel glas kiezen? Beide opties zijn mogelijk, maar het is wel belangrijk om te weten wat de belangrijkste verschillen zijn. Op deze manier ben je in staat om een goed overwogen keuze te maken. Hier lees je alles wat je moet weten over de verschillen tussen dubbel of enkel glas en wat je het beste kunt kiezen.

De verschillen

Een belangrijk verschil tussen dubbel glas en enkel glas zit hem in de isolatie. Dubbel glas is een bekende vorm van isolatie. Bij dubbel glas is er sprake van twee glasplaten naast elkaar met daartussen een laag stilstaande lucht. Deze lucht zorgt ervoor dat warmte niet gemakkelijk naar buiten wordt geleid, waardoor dit beter vastgehouden wordt en je dus minder energie verbruikt in het verwarmen van je woning.

 

Bij enkel glas is er sprake van een enkele glasplaat. Hierbij komt de warme lucht van de ruimte tegen het raam en wordt het via het raam naar buiten geleid. Je stookt daardoor veel meer en je bent dan ook meer warmte en geld kwijt. In de meeste gevallen kiezen mensen dan ook liever niet voor enkel glas.

Wat moet je kiezen?

Hoewel op het eerste gezicht dubbel glas de beste keuze lijkt, heeft dit ook zeker nadelen. Het is alleen geschikt voor panden en woningen waar er al sprake is van een goede ventilatie. Is dit niet het geval, dan zul je niet optimaal kunnen profiteren van alle voordelen van dubbel glas. Is je woning hier wel geschikt voor? Dan is het zeker aan te raden om voor dubbel glas te kiezen. Je profiteert niet alleen van lagere energiekosten, maar je woning blijft in de winter ook lekker warm en in de zomer koel. Daarnaast is je woning ook een stuk beter beschermd tegen geluidsoverlast.

 

Tegenwoordig is het ook mogelijk om voor HR++ glas en triple glas te kiezen. Dit zijn glassoorten die nog beter isoleren. HR++ glas is dubbel glas met coating en isolerend gas tussen de glasplaten. Triple glas bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit 3 glasplaten met een coating en isolerend gas. Dit zorgt voor de best mogelijke isolatie.

Ook interessant

Poort automatiseren: gemak, veiligheid en comfort in één stap

Poort automatiseren: gemak, veiligheid en comfort in één stap

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Tips voor een sfeervol interieur

Waarom jij moet kiezen voor een PVC vloer

Waarom jij moet kiezen voor een PVC vloer