Douglas hout overkapping

Douglas hout overkapping

Denk je erover om een overkapping in de tuin te plaatsen? Een mooie overkapping in de tuin biedt volop mogelijkheden: je kunt hier heerlijk zitten op een tuinset terwijl je beschut bent tegen de warmte van de zon of een regenbui. Daarnaast staat een overkapping ook nog eens heel sfeervol in jouw tuin.

Dit zijn de voordelen van een douglas hout overkapping

Waarom zou je voor een overkapping van douglas hout kiezen? Er zijn een aantal redenen waarom dit type hout aantrekkelijk is. Hier vind je de belangrijkste voordelen van douglas hout op een rij:

  • Douglas hout is sterk, recht en stabiel
  • Dit type hout is zeer gemakkelijk machinaal te verwerken
  • Douglas hout is een stuk goedkoper dan eikenhout

 

Zijn er ook nadelen aan dit type hout? Een mogelijk nadeel is dat je dit hout altijd moet impregneren omdat het op deze manier langer mee zal gaan. Impregneer je het hout niet? Dan gaat het hout 5 jaar korter mee. Verder is douglas hout moeilijker te bewerken met handgereedschap omdat het een harde houtsoort is.

 

Bij een douglas hout overkapping wordt altijd aangeraden om de palen 5 tot 20 centimeter boven het maaiveld te monteren, op betonmoeren. Hiermee zorg je ervoor dat het hout geen last heeft van vocht. Hoewel douglas hout regelij bestand is tegen vocht, is het toch van belang dit te doen, omdat je op deze manier voorkomt dat er scheuren in het hout ontstaan. Dit komt doordat hout in de zomer krimpt en in het najaar gaat uitzetten door vocht.

Ontdek de mogelijkheden met een douglas overkapping

Het plaatsen van een overkapping van douglas hout biedt meerdere mogelijkheden. Het is mogelijk om zelf het hout te bestellen zodat je zelf aan de slag kunt gaan met het maken van een overkapping. Het is daarnaast ook mogelijk om een kant-en-klare overkapping te laten plaatsen. Er zijn complete pakketten waarmee je aan de slag kunt: de douglas hout overkapping is snel geplaatst en klaar om in gebruik genomen te worden!

Ook interessant

Grond verzetten in je tuin

Grond verzetten in je tuin

Hoe je tuin sfeervol inrichten?

Hoe je tuin sfeervol inrichten?