De positieve effecten van white ambiance verlichting

De positieve effecten van white ambiance verlichting

Slimme witte LED-verlichting wint aan populariteit in onze huishouding. Voor degenen die zich afvragen waarom het zo speciaal is: laten we beginnen met het feit dat je met één dimbare “white” lamp de kleurtemperatuur kunt wijzigen van 2700K naar 6500K. Waarom is dat gunstig? Er zijn een aantal redenen, van esthetisch tot therapeutisch.

Slimme white ambiance verlichting goed voor je lichaam

Om te beginnen is het vrij algemeen bekend dat koeler licht zoals daglicht een positief effect heeft op onze productiviteit, deze eigenschap is niet alleen belangrijk op scholen of kantoren, maar ook in onze eigen huizen. Zeker voor degenen die op afstand werken. Stel je eens voor hoe handig slimme verlichting kan zijn als je een werkplek in je slaapkamer of woonkamer hebt. Tijdens je werk verander je het naar koeler gekleurd licht en wanneer het tijd is om te rusten creëer je een meer geruststellende en ontspannen sfeer door de kleurtemperatuur te veranderen in warm-wit licht. 

 

Het afstemmen van de lichtkleur op het natuurlijke dag- en nachtritme is ook gunstig voor onze biologische klok. Op de lange termijn kan het helpen bij je slaapschema en concentratie gedurende de dag. Het blijkt zelfs zo te zijn dat koeler licht een psychologisch effect kan hebben op een warme zonnige dag, terwijl warm licht je een warmer gevoel geeft op een koude regenachtige dag. 

White ambiance verlichting voor een gezellig interieur

Naast een goed effect op je lichaam en geest is slimme white ambiance verlichting ook mooi voor je interieur. Zo heeft Philips hue white ambiance een breed spectrum aan wittinten die je kunt inzetten op verschillende lokaties in je huis. Je maakt door een druk op de knop een werkplek van je keukentafel en tovert het ‘s avonds om voor een gezellig diner. Met een starter kit van Philips hue begin je klein met enkele white ambiance lampen en kun je later uitbreiden wanneer nodig. Als je “white” lampen inzet door je hele huis zul je merken dat een wittint het verschil kan maken. 

Ook interessant

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Stalen taatsdeuren – Een stijlvolle keuze voor jouw interieur

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Je parket schoonmaken? Volg dit stappenplan!

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Het Tijdloze Karakter van Industriële Kasten

Meer Sfeer in Huis met LED Aquarium Verlichting

Meer Sfeer in Huis met LED Aquarium Verlichting