De beste tips en ideeën om je huis in te richten met bloemen

De beste tips en ideeën om je huis in te richten met bloemen

De beste tips en ideeën om je huis in te richten met bloemen

Verschillende kamerstijlen gaan in en vervolgens weer uit de mode, maar er is één vorm van stijl die nooit zijn charme zal verliezen – bloeiende planten. Perfect voor elke kamer in het huis, goed gekozen bloemen (of ze nu nep of echt zijn) zullen je interieur meteen opfleuren. Met een combinatie van de juiste bloemsoort en een prachtige vaas, kan je de omgeving echt versterken. Weet je niet zeker of voor minimalistische, grote of heldere bloemen moet gaan? Niet getreurd! Wij geven je inspirerende manieren hoe jij je huis kan inrichten met bloemen en hoe je die het best kunt onderhouden.

Inrichting van de gang

Er is echt geen betere manier om je huis binnen te lopen dan begroet worden door een mooi exemplaar bloemen. En juist daarom is de gang een van de meest effectieve plekken om een mooi arrangement neer te zetten; iets kleurrijks en opvallends zal vaak een leuke ijsbreker zijn op het moment dat je gasten jouw huis binnenstappen.

Inrichting van de eettafel

De eettafel is een perfect platform voor je mooiste bloemen. Een ronde tafel ziet er prachtig uit als hij gestileerd is met een middelmatige formaat bloem of plant, terwijl langere ontwerpen mooi geaccentueerd worden met meerdere vazen.

Inrichting van de slaapkamer

Een arrangement met kleine bloemen is een manier om je nachtkastje er wat mooier uit te laten zien. Het heeft niet alleen visueel voordelen; je kunt met het plaatsen van bloemen of planten op de slaapkamer de energie in de ruimte verbeteren en zo jezelf beter klaarstomen voor een goede dag. De slaapkamer is immers de laatste plek waar je je ’s nachts bevindt en de eerste plek waar je ’s ochtends wakker wordt, dus het creëren van een omgeving met goede energie en zuurstof is wat ons betreft dé sleutel tot een goed humeur.

Less is more

Vaak kunnen bovenstaande tips met minimale inspanning gelijk staan aan een maximale impact. Dat geldt zeker voor bloemen en planten; soms levert de eenvoudigste toevoeging het mooiste resultaat op. Probeer daarom altijd te beginnen met kleine veranderingen in plaats van meteen heel veel planten toe te voegen, je zult zien dat minimale inspanningen al voor een heel ander aanzicht kan zorgen!

Kies de juiste vaas

Het kiezen van de juiste vaas voor de juiste bloemen; dat klinkt misschien clichématig, maar vazen of de potten van een bloem speelt een belangrijke rol in het benadrukken van de schoonheid van de bloem. Ondoorzichtige vazen die niet van glas zijn, zijn de veiligere opties en hebben onze voorkeur. De perfecte vorm is wat ons betreft een zandloper; die is aan de onderkant breed, in het midden versmald en aan de bovenkant licht uitlopend.

Het verzorgen van je bloemdecoratie

Je zet een vaas op tafel, een hoog bloemstuk in de gang en een enkel arrangement op de eettafel. Je werk is gedaan. Of toch niet? Bloemen zijn in staat om je huis direct een makeover te geven, maar als je de levensduur van je bloemen en waterplanten wilt verlengen, moet je ze als baby’s verzorgen. Ververs het water regelmatig, gebruik de door de bloemist aanbevolen conserveringsmiddelen en houd ze uit de buurt van fruit. Om de levensduur van waterplanten te verlengen, moet je daarnaast regelmatig de stelen afsnijden met behulp van een bot mes. Gebruik geen schaar, want die kan de vaten die water naar de plant transporteren, verpletteren. Houd het water schoon. Al het gebladerte, dode en verwelkte bladeren, moeten direct weg.

Ook interessant

De 3 leukste cactussen voor in je kamer

De 3 leukste cactussen voor in je kamer

Kies voor planten in je huis

Kies voor planten in je huis