10 interieurtrends van dit moment

admin

14 februari 2021

Interieurdesign is altijd aan verandering onderhevig: er zijn altijd wel nieuwe trends om in de gaten te houden. Wat zijn de leukste interieurtrends die je heel veel gaat zien? Hier lees je meer over 10 interieurtrends van dit moment.

1.  Duurzaamheid

Duurzaamheid speelt al een grote rol, maar ook in het interieur gaat dit nog groter worden: denk hierbij aan gerecycled materiaal, tijdloze meubels die niet snel vervangen hoeven te worden of het aanschaffen van specifieke producten van duurzame merken: het zijn allemaal manieren een duurzame woning te creëren.

2.  Lichte houtsoorten

Lichte houtsoorten zijn niet alleen meer hip in scandinavische interieurs, maar komen ook steeds beter terug in luxe interieurs en industriële woonstijlen. Meubels en vloeren van licht hout zijn dan ook een grote interieurtrend.

3.  Statement piece

Een statement piece in huis zorgt voor enorm veel sfeer. En of dat nu gaat om een plant, een groot schilderij of een andere eyecatcher: dit is een goede manier om uit te pakken en jouw woning persoonlijkheid te geven.

4.  Natuur in huis

Ook het binnenhalen van de natuur is een van de grotere interieurtrends. Denk hierbij aan het plaatsen van bloemen en planten in huis: het zorgt voor een fijne en gezonde leefomgeving.

5.  Line art

De populariteit van line art neemt alleen nog maar toe: deze trend is overal in huis zichtbaar. Van plantenpotten en behang tot posters en beelden. Het is vooral een leuke toevoeging aan je bestaande interieur, maar het is wel belangrijk dat dit niet overheerst. Zo brengt het precies genoeg speelsheid in je woning.

6.  Donkerblauwe tint

De kleur donkerblauw straalt iets klassieks uit, maar is tegelijkertijd zeer rustig, koel en origineel. Met deze kleur geef je een ruimte enorm veel karakter en stijl. Combineer donkerblauw met zwart, goud of messing voor een uniek effect!

7.  Opvallend behang

Een leuke trend: een muur in huis behangen met een opvallend behang. Denk hierbij aan druk behang met bloemen of een andere drukke print. Geef de andere muren in de ruimte juist weer een neutrale kleur, zodat de drukke muur extra opvalt.

8.  Zoete kleurtjes

Een achtste trend die je vandaag de dag veel tegenkomt is het gebruik van zoete kleuren zoals roze, rood, blauw en groen. Dit kan terugkomen in het meubilair, maar ook in accessoires, plantenbakken, vloerkleden en meer.

9.  Minimalistisch interieur

Je kunt ook voor de andere kant kiezen, want een andere interieurtrend is het minimalistische interieur. Denk hierbij aan een rustig en strak interieur met tinten als wit en grijs.

10. Japandi

Wat krijg je als je Japanse interieurs combineert met Nordic? Juist, Japandi! Een interieurtrend dat draait om minimalisme, warme houttinten, glas en een rustige look.

 

Hulp nodig voor het interieur van jouw onderneming? Klik hier!